måndag 28 mars 2011

Från Olof Röhlanders veckorbrev som jag får i mailboxen varje måndag..


Klarar du en dag utan negativa tankar?



Vill du utmana dig själv för en dag för att se om du är så positiv som du kanske tror? Gör så här för att erhålla svarta bältet i mental styrka:



Under en hel dag får du inte säga ett enda negativt ord eller en negativ kommentar om någonting oavsett vad som händer. Inga suckanden om du missar bussen och inget frustande om du hamnar i långsammaste kön på affären. Inga nedvärderande tankar om dig själv. Inga känslor som tar bort motivationen. Inget kroppsspråk som signalerar att du har haft bättre dagar. Inget gormande om trafiken står stilla och inga händer på hakan när mailboxen öppnas.

 
Din uppgift blir att i varje situation under en hel dag bara hitta fördelar. Se möjligheter, lösningar, mening och glädje i allt, allt allt. Utmaningen är att vara så kreativ så att du till och med hittar nåt positivt med det som normalt är svårt att tolka som annat än negativt. Le när du gör nåt som du normalt tycker är tråkigt, se humoristiskt på svårigheter och hitta positiva egenskaper hos alla du möter. Dansa, skratta, var glad, tro på dig själv, se positivt på hur dagen blir.

 
Det är verkligen roligt att testa sig själv på det här viset men ibland svårare än man tror och kräver verkligen att man är uppmärksam på sina tankar och är ärlig mot sig själv. En hel dag som kreativ optimist..





Jag hittade den här bilden, och bara titta på den
så blir man ju glad haha..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar